a

Lorem ipsum dolor sit, consectetur iscing sed diam nonummy nibh euismo Lorem ipsum dolor sit, consectetur

@my_wedding_day

Wedding Details

Sunday, 05 November 2017
2:00 PM – 3:30 PM
Mas Montagnette,
198 West 21th Street, NY

+1 843-853-1810

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram

Algemene Voorwaarden Foto-dag.nl

Omdat de Algemene Voorwaarden veel juridische tekst bevat, heb ik de belangrijkste voorwaarden hierbij samengevat. Hierin staan mijn voorwaarden beschreven voor de reportage, het gebruik van de foto’s, etc., om zo de kwaliteit van mijn werk te kunnen waarborgen. Concreet houdt het in dat wanneer je een reportage bij mij boekt, je akkoord gaat met mijn voorwaarden.

 1. De op mijn website genoemde prijzen zijn zonder reis- en/of parkeerkosten, maar hierover heb ik je al geïnformeerd toen je een aanvraag deed. Bij reportages binnen Voorburg/Den Haag reken ik geen reiskosten.
 2. Bij boeking van een reportage, anders dan een trouwreportage, ontvang je een digitale deelfactuur voor de aanbetaling van 25% van het totaalbedrag. Deze factuur dient direct te worden voldaan, maar uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na ontvangst. Deze aanbetaling is voor mij een bevestiging van jullie boeking en jullie bevestiging dat ik tijd voor jullie reserveer voor de reportage. De overige 75% van het totaalbedrag worden binnen 5 kalenderdagen na de reportage voldaan.
 3. Wanneer de reportage door jullie minder dan 24 uur tevoren wordt afgezegd, krijgen jullie de aanbetaling niet terug.
 4. Bij een trouwreportage geldt een aanbetaling van 25%. Na bevestiging van de offerte stuur ik jullie een digitale deelfactuur. Deze betaling dient binnen 14 kalenderdagen te worden voldaan. De overige 75% van het totaalbedrag dienen 2 weken voor de bruiloft te zijn voldaan. Jullie ontvangen uiterlijk 4 weken voor de trouwdag de digitale factuur.
 5. Alle op mijn website genoemde prijzen zijn inclusief btw.
 6. Als ik zelf door omstandigheden niet kan fotograferen op jullie huwelijk, zorg ik voor een vervanger.
 7. Foto-dag.nl (ik dus) levert geen onbewerkte bestanden. Ik maak zelf de selectie en bewerk deze foto’s zorgvuldig. Dit betekent ook dat ik foto’s in zwart-wit niet omzet naar kleur of vice versa. Daarbij zorg ik ervoor dat er altijd een goede verhouding tussen kleur- en zwart-wit beelden is.
 8. Een vlekje/pukkeltje dat erg storend is werk ik met Photoshop weg. Voor de rest zijn mijn foto’s zo puur mogelijk en geven de werkelijkheid zo veel mogelijk weer. Uiteraard let ik hier op tijdens de reportage, zodat je altijd de mogelijkheid hebt om iets schoon te maken/weg te werken.
 9. De geselecteerde en bewerkte foto’s worden in lage resolutie en met logo van Foto-dag.nl aangeleverd in een online gallery. Deze is met een wachtwoord beveiligd. Dat wachtwoord stuur ik naar jullie toe. Jullie kunnen deze foto’s downloaden en aan anderen laten zien. Door middel van selecteren als favoriet, geven jullie aan welke foto’s jullie op hoge resolutie willen. Zijn dit meer foto’s dan bij het pakket horen, dan geef ik vooraf aan wat de kosten zullen zijn van de extra foto’s. De gekozen foto’s worden via We Transfer aan jullie aangeleverd.
 10. De foto’s in lage resolutie met logo mogen op Social Media worden gebruikt. Naamsvermelding is hierbij wel verplicht. Ook zou het fijn zijn als je Foto-dag.nl hierin taggt. Als taggen niet lukt, dan verwacht ik dat je “Foto-dag.nl || foto-dag.nl” erbij zet.
 11. Foto’s gebruiken voor fotowedstrijden is natuurlijk heel gaaf. Maar dit mag alleen na overleg met mij. Veel bedrijven schrijven namelijk in hun algemene voorwaarden bij dergelijke wedstrijden dat zij eigendom worden van de foto’s, wat inhoudt dat ze er alles mee mogen doen. Maar het auteursrecht van de foto blijft bij de fotograaf willen. Dus mocht je een foto willen gebruiken voor een wedstrijd, stuur mij een berichtje en dan zoeken we het samen uit of dit kan.
 12. De door mij gemaakte foto’s mogen niet door jou of een ander worden na bewerkt of bijgesneden. Ik heb veel aandacht besteed aan de foto’s en de bewerking is mijn stijl. Een foto uitknippen of anders maken is dus niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor het toepassen van filters. Ben je toch niet helemaal tevreden over de bewerking, stuur mij dan een berichtje, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
 13. Als je mijn foto’s toch gebruikt zonder dat ik daar toestemming voor heb gegeven, dan is dat een inbreuk op mijn auteursrecht en vraag ik een vergoeding door de geleden schade.
 14. Foto’s worden aangeleverd binnen maximaal 6 weken na de reportagedag. Lukt het eerder, dan is dat fijn. Mocht het door omstandigheden toch langer gaan duren, dan neem ik contact met je op.
 15. Fotoalbums worden door mij opgemaakt met de door jullie geselecteerde foto’s. Ik stuur de indeling op ter inzage en indien jullie wijzigingen hebben, mogen deze eenmalig kosteloos doorgegeven worden. Wijzigingen die jullie daarna nog wensen, zullen aan jullie gefactureerd worden.
 16. Wanneer je klachten hebt over mijn werkzaamheden of de factuur, kun je binnen zeven dagen na ontvangst van de foto’s daar schriftelijk op reageren. Na die zeven dagen neem ik je klacht niet meer in behandeling. Een klacht hebben betekend geen uitstel van de betalingsverplichting.
 17. Ondanks dat ik in mijn Algemene Voorwaarden heb opgenomen dat ik de gemaakte foto’s te allen tijde mag gebruiken voor mijn eigen website, weblog, social media, portfolio, promotiedoeleinden, etc. wil dat niet zeggen dat ik dat ook altijd doe. Ik neem altijd contact met je op over dit onderwerp. Als je het niet wilt, is dat ook niet erg, maar dien je dit vooraf wel expliciet te vermelden.
 18. Algemene voorwaarden kunnen altijd worden aangepast of gewijzigd. Hiervan wordt je tijdig en schriftelijk van op de hoogte gebracht.
 19. Heb je vragen over je privacy in verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming die per 25 mei 2018 verscherpt wordt? Ik verwijs je graag naar mijn Privacyverklaring voor meer informatie.

Ik hoop dat bovenstaande informatie duidelijk en begrijpelijk is. Mochten er toch nog vragen zijn, kan je me altijd een e-mail sturen.

Laatste wijziging: 13 mei 2018